Ce poate fi mai gustos decât o brioşă pufoasă cu ciocolată, servită alături de un ceai cald? Avem pentru tine o reţetă simplă de care te poţi apuca imediat. Pudrează-le cu zahăr, pentru un aspect inedit care te duce cu gândul la iarna care se apropie.

Ingrediente
200 g unt
1 portocală
400 g ciocolată neagră
6 ouă
150 g făină
100 g zahăr
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare - Brioşe cu ciocolată

Pui la topit, la foc mic, pe baie de aburi ciocolata şi untul. Între timp, mixezi bine ouăle cu zahărul, până când se topeşte, apoi torni, în fir subţire, ciocolata topită, mixând continuu şi, la final, încorporezi făina, în ploaie.

Aşezi într-o tavă formele de brioşe unse cu puţin unt şi torni aluatul. Dai la cuptorul încins şi le coci 12 minute. Serveşti brioşele pudrate cu zahăr şi cu feliuţe de portocală.

Loading...
Evaluează articolul