Brioşe cu firimituri (fără zahăr)

briose cu firimituri jpeg

Această prăjitură ete recomandată, în primul rând celor care vor să elimine zahărul din dieta zilnică.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 200 g făină 2 ouă 180 ml lapte 90 ml sirop de arţar 2 linguriţe praf de copt 1 vârf linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară sare 80 ml ulei

50 ml sirop de arţar

1 praf scorţişoară

200 g făină

1 praf sare

100 g unt topit

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cernută cu praful de copt, sarea, scorţişoara şi bicarbonatul. Separat, combini laptele călduţ cu ouăle bătute, cu siropul de arţar şi le torni, în fir subţire, peste ingredientele uscate, încorporându-le cu o spatulă.

Pentru firimituri, amesteci făina cu scorţişoara şi cu sarea. Încorporezi în ingredientele uscate untul, amesteci, adaugi siropul de arţar şi laşi aluatul la uscat întins pe o hârtie de copt.

Torni aluatul în tava de brioşe tapetată şi presari din aluatul sfărâmicios pe fiecare brioşă în parte, apoi dai tava la cuptor 15 minute.

foto: profimedia