Această prăjitură ete recomandată, în primul rând celor care vor să elimine zahărul din dieta zilnică.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
200 g făină
2 ouă
180 ml lapte
90 ml sirop de arţar
2 linguriţe praf de copt
1 vârf linguriţă bicarbonat
1 linguriţă scorţişoară
sare
80 ml ulei

Pentru firimituri
50 ml sirop de arţar
1 praf scorţişoară
200 g făină
1 praf sare
100 g unt topit

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cernută cu praful de copt, sarea, scorţişoara şi bicarbonatul. Separat, combini laptele călduţ cu ouăle bătute, cu siropul de arţar şi le torni, în fir subţire, peste ingredientele uscate, încorporându-le cu o spatulă.

Pentru firimituri, amesteci făina cu scorţişoara şi cu sarea. Încorporezi în ingredientele uscate untul, amesteci, adaugi siropul de arţar şi laşi aluatul la uscat întins pe o hârtie de copt.

Torni aluatul în tava de brioşe tapetată şi presari din aluatul sfărâmicios pe fiecare brioşă în parte, apoi dai tava la cuptor 15 minute.

foto: profimedia

Loading...