Aceste brioşe cu legume pot fi servite ca aperitiv ori ca gustare, între mesele principale.

Ce ai nevoie

1 dovlecel mic
3 cartofi
1 ceapă
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei
1 linguriţă cimbru
5 ouă
1 praf de copt
1 cană făină
½ legătură pătrunjel
2 linguri smântână
sare
piper

Cum se prepară

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se fierb, se scurg şi se pasează. Dovlecelul se curăţă, se taie cubuleţe, se dau într-un clocot şi se scurg. Se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins. Se amestecă piureul de cartofi cu ceapa călită, ouăle bătute cu smântâna, făina, praful de copt, pătrunjelul tocat mărunt, cimbrul şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei, umplându-le doar ¾. Se coc în cuptorul încins circa 25-30 de minute, până devin aurii. Se scot din forme după ce se răcesc complet.

Loading...