În Slovacia, din seminţele de mac se extrage un fel de lapte în care sunt înmuiaţi biscuiţii, care sunt serviţi în noaptea de Crăciun.

Ingrediente (12 brioşe)

260 g făină
200 g mac
200 g zahăr
2 ouă
un praf de sare
1 pliculeţ praf de copt
120 g unt
zeama de la o lămâie
240 ml de smântână sau iaurt gras
ulei sau unt pentru uns formele

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi într-un bol untul şi zahărul până când compoziţia devine pufoasă. Adaugi pe rând ouăle, zeama de lămâie, apoi iaurtul sau smântâna. Mixezi continuu până devine un aluat cremos. Încingi cuptorul. Ungi fiecare formă pentru brioşe şi presari mac pe margini şi pe fund. Torni compoziţia în forme şi le bagi la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Le scoţi din formă numai după ce s-au mai răcorit.

Loading...
Evaluează articolul