Cei dragi se vor simţi cu adevărat răsfăţaţi când vor primi la gustare o brioşă cu nuci şi cacao.

Ingrediente (15 brioşe)

150 g făină
100 ml lapte
70 g zahăr
100 g nuci mărunţite
2 linguri cacao
50 g unt
1 ou
1 praf sare
½ linguriţă praf de copt
zahăr pudră
15 mieji de nuci

Pentru glazură
1 albuş
100 g zahăr pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi pudra de cacao. Separat, mixezi laptele cald cu untul şi cu oul până se omogenizează ingredientele şi le adaugi la compoziţia de făină. La final, pui nucile. Ungi formele de brioşe cu unt, le umpli 2/3 cu aluatul obţinut şi le dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, până când brioşele trec testul scobitorii.

Pentru glazura de zahăr, amesteci bine cu o lingură de lemn albuşul cu zahărul până când se topeşte, apoi încorporezi zeama de lămâie.
Le serveşti decorate cu zahăr pudră sau cu glazură şi cu câte un miez de nucă.

Loading...