Brioşe cu nuci şi cacao

briose cu nuci si cacao jpeg

Cei dragi se vor simţi cu adevărat răsfăţaţi când vor primi la gustare o brioşă cu nuci şi cacao.

Ingrediente (15 brioşe)

150 g făină 100 ml lapte 70 g zahăr 100 g nuci mărunţite 2 linguri cacao 50 g unt 1 ou 1 praf sare ½ linguriţă praf de copt zahăr pudră 15 mieji de nuci

1 albuş

100 g zahăr pudră

1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi pudra de cacao. Separat, mixezi laptele cald cu untul şi cu oul până se omogenizează ingredientele şi le adaugi la compoziţia de făină. La final, pui nucile. Ungi formele de brioşe cu unt, le umpli 2/3 cu aluatul obţinut şi le dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, până când brioşele trec testul scobitorii.

Pentru glazura de zahăr, amesteci bine cu o lingură de lemn albuşul cu zahărul până când se topeşte, apoi încorporezi zeama de lămâie.

Le serveşti decorate cu zahăr pudră sau cu glazură şi cu câte un miez de nucă.