Pentru 12 brioşe gustoase şi apetisante nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente, şi în nici un caz, de prea mult timp.

Ingrediente

315 g făină
60 g zahăr
2 ouă
2 linguriţe praf de copt
375 ml lapte
160 g unt
100 g nuci măcinate

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Ungi 12 forme de brioşe cu unt topit sau cu ulei şi le aşezi într-o tavă de cuptor. Încorporezi într-un bol făina, zahărul şi praful de copt. Faci un gol în mijloc şi pui ouăle bătute uşor, laptele şi untul topit. Amesteci cu o furculiţă sau cu o spatulă până se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie destul de groasă. Pui cu lingura din compoziţie în formele de brioşe. Laşi la copt 20 de minute, le scoţi, le presari cu nucă şi le mai ţii 5-10 minute. Scoţi brioşele şi le dai deoparte să se răcească.

Loading...