Pufoase şi săţioase, aceste brioşe cu spanac şi cartofi sunt ideale pentru micul dejun sau chiar cină.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu spanac şi cartofi

2 cartofi

1 lingură ulei

2 ouă

75 g unt

100 ml lapte

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 praf boia de ardei

300 g spanac

1 ceapă verde

150 g brânză feta

100 g caşcaval

50 g sâmburi de dovleac, descojiţi

Cum se prepară brioşele cu spanac şi cartofi

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi-i stropeşti cu ulei. Îi aşezi într-o tavă tapetată şi-i dai la cuptor 20-25 de minute, având grijă să îi amesteci la jumătatea timpului. Baţi ouăle, adaugi untul topit şi laptele, amestecând până când se omogenizează. Încorporezi făina, praful de copt, sarea şi boiaua. Când s-au omogenizat adaugi cartofii, spanacul, brânza feta sfărâmată, caşcavalul ras şi sâmburii de dovleac. Pui compoziţia în forme de brioşe tapetate, lăsând loc să crească şi coci până când trece testul scobitorii.

Sursa foto http://www.bourbonandhoney.com

Loading...