Dacă îţi plac brioşele şi vrei, în acelaşi timp, un desert sănătos, fără grăsimi, încearcă reţeta de regim pe care ţi-o recomandăm astăzi. Aceste brioşe din cereale integrale conţin multe fructe şi nuci, iar tu te vei bucura de un desert delicios, care contribuie la sănătatea inimii tale şi care nu conţine colesterol. Prepară brioşele cu un iaurt degresat, iar colesterolul nu va mai fi o problemă pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Ingrediente

spray pentru gătit
130 g făină din grâu integral
125 g făină albă
90 g fulgi de ovăz
150 g zahăr brun
1 lingură tărâţe de grâu
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă sare
250 g iaurt simplu, degresat
2 banane coapte, făcute piure
1ou
175 g curmale fără sâmburi, tocate
100 g nuci, măcinate
120 g ananas deshidratat, tocat
3 linguri seminţe de in măcinate

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Aşezi 18 forme de hârtie într-o tavă de brioşe, apoi pulverizezi puţin spray pentru gătit. Măsori cele două tipuri de făină şi le combini cu următoarele 5 ingrediente (inclusiv sarea) într-un bol mare.

Amesteci cu un tel până la omogenizare. Faci o adâncitură în centrul amestecului. Combini iaurtul, piureul de banane şi oul, apoi le încorporezi în amestecul de făină, amestecând până când aceasta este uşor umedă.

Încorporezi curmalele, nucile şi ananasul. Cu o lingură, torni aluatul în formele de brioşe pregătite în prealabil. Presari seminţele de in măcinate, apoi dai tava la cuptor, aproximativ 20 de minute sau până când brioşele încep să crească şi trec testul scobitorii. Le scoţi imediat din tavă şi le laşi să se răcească pe un suport sau platou.

Sursa: health.com.

Loading...