Gustul caramelizat al broccoliului la cuptor cu lămâie şi muguri de pin este unul pe care nu-l vei uita prea uşor. În plus, reţeta se prepară rapid, din puţine ingrediente şi este prietenoasă cu silueta ta!

Ingrediente pentru broccoli la cuptor cu muguri de pin

1 kg broccoli

2-3 linguri ulei

sare

piper

4 căţei usturoi

zeama de la 1 lămâie

3 linguriţe muguri de pin

50 g parmezan ras

4-5 frunze busuioc

Cum se prepară broccoli la cuptor cu muguri de pin

Speli bine broccoli, îl cureţi de tulpini şi îl tai bucăţele.

Pui broccoliul într-un vas termorezistent, stropeşti cu ulei şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Adaugi usturoiul feliat, apoi îl dai la cuptorul încins, aproximativ 20-25 de minute. Când e gata, îl scoţi şi îl aşezi pe o farfurie.

Prepari un amestec din parmezan, zeama de lămâie, mugurii de pin, busuiocul tăiat fâşii şi îl adaugi peste broccoli. Serveşti imediat.

sursă: eatlikeamanda.com

Loading...