Pentru o masă pe fugă, îţi dăm o idee super gustoasă şi super rapidă. Sosul pesto roşu poate fi condimentat mai puternic, gustul iute amplificând savoarea roşiilor.

Ingrediente

6 felii de pâine

Pentru pesto de tomate

100 g roşii uscate (conservate în ulei)
4 linguri ulei de măsline (sau uleiul în care au fost conservate roşiile uscate), 10 măsline negre (fără sâmburi), 2 linguri muguri de pin (opţional), 3 căţei de usturoi, frunzele de la 6 fire de busuioc verde, frunze de pătrunjel verde, sare

Pentru decor: 2 linguriţe seminţe de pin, 6 frunzuliţe busuioc

Preparare

Aşezi în blender roşiile uscate din conservă, scurse de ulei, adaugi mugurii de pin, frunzele de busuioc şi de pătrunjel, căţeii de usturoi curăţaţi de coajă, măslinele tăiate felii, sare, după gust, şi le mixezi, adăugând din când în cândcâte o lingură de ulei de măsline (sau din conservă), până obţii consistenţa dorită a pastei.

Întinzi pasta pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, le decorezi cu busuioc verde, cu seminţe de pin şi le serveşti ca aperitiv.

Loading...