Ingrediente: 1 conopidă albă şi deasă, 3 ouă, 200 g făină, 1 pahar apă minerală, ulei pentru prăjit, sare, piper

Mod de preparare:
Numar portii: 6
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mică

Desfaci conopida bucheţele, le speli sub jet de apă rece şi le laşi în apă cu o lingură de oţet circa 15 minute. Le scurgi, le clăteşti şi le fierbi cinci minute în apă cu sare. Le laşi la scurs în strecurătoare.

Între timp, baţi ouăle cu sare şi piper, după gust, adaugi două linguri de făină până se formează un aluat, pe care îl diluezi cu apă minerală până la consistenţa unei smântâni.

Treci bucheţelele de conopidă prin făină, prin aluatul diluat, din nou prin făină şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a reduce excesul de grăsime şi le serveşti calde. La fel poţi pregăti şi broccoli.

Loading...