Dacă vrei să combini carnea cu legume sau verdeaţă de sezon, iată cel mai potrivit preparat.

Ingrediente

400 g ceafă afumată

2 cepe roşii

100 g unt

8 felii de pâine mai veche

200 g frunze de spanac

4 ouă

200 ml lapte

1 praf nucşoară rasă

sare

1 lingură pesmet

1 ou pentru uns

Mod de preparare

Feliile de pâine şi ceafa afumată le tai cubuleţe. Pâinea o pui într-un castron mai mare şi adaugi nucşoara pentru aromă. Baţi albuşurile spumă tare cu mixerul împreună cu un praf de sare şi le pui la rece ca să nu se lase. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt împreună cu ceafa afumată, după care o pui peste pâine. Adaugi şi spanacul rupt bucăţi mici.

Gălbenuşurile împreună cu un praf de sare le baţi cu telul, adăugând apoi laptele treptat. Torni compoziţia în castron şi amesteci. Torni albuşurile bătute în castron şi amesteci încet de jos în sus. Ungi un vas termorezistent potrivit ca mărime cu unt şi îl tapetezi cu pesmet. Pui compoziţia în vas şi îl introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute la foc potrivit. Cu 15 minute înainte să scoţi vasul din cuptor, baţi un ou şi-l pui deasupra budincii.

Loading...