Mulţumim cititoarei noastre Ivette Huerta din Lupeni, judeţul Hunedoara pentru această reţetă!

Ingrediente

500 ml lapte
8 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri zahăr pentru caramelizare
3 plicuri zahăr vanilat
coajă de portocală (opţional)
1 praf de sare
½ baghetă uscată, tăiată cuburi

Pentru sirop
● 10 linguri zahăr ● 1 l apă

Mod de preparare

Topeşti 5 linguri de zahăr într-o tavă dreptunghiulară, întinzi uniform caramelul pe pereţii vasului, apoi laşi să se răcească. Combini într-un castron mai mare laptele cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat şi amesteci bine. Pui cuburile de baghetă în castron, apoi amesteci ca să absoarbă cât mai mult lichid. Acoperi tava cu folie de staniol şi o pui într-un vas mai mare cu apă caldă. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii. Pui la topit zahărul pentru sirop, adaugi apa şi laşi să fiarbă până scade compoziţia la jumătate. Scoţi budinca din cuptor şi, după 5-10 minute, torni siropul. Dai desertul 3-4 ore la frigider.

Loading...