Budincă de fasole verde

Fasolea verde previne apariţia osteoporozei, afecţiune care afectează în specialfemeile. Această legumă previne pierderile de calciu din oase, datorită conţinutului de minerale şi de vitaminele B3, B5 şi B6. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de vitamina A, fasolea verde protejează vederea. În 100 de grame se găseşte 15% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult.
Ingrediente:
600 g fasole
sare, după gust
5 ouă
150 g cașcaval ras
6 linguri lapte
roșii
100 g parmezan ras 1-2 linguri pesmet
unt, pentru uns
Mod de preparare:
Fierbi fasolea, 4-5 minute, în apă cu sare 2și o lași la scurs într-o strecurătoare. Bați ouăle, adaugi laptele, apoi încorporezi cașcavalul.
Ungi o tavă cu unt, presari pesmetul, răstorni în ea fasolea, apoi ameste-
cul cu cașcaval. Dai la cuptor 20 de minute, o scoți, presari par- mezanul, așezi câteva feliuțe de roșii și o mai ții până când se gratinează. Servești budinca, dacă vrei, decorată cu iaurt cremos, cu felii de roșii și cu busuioc.