Dacă vrei să te bucuri din plin de aromele primăverii, avem reţeta perfectă pentru tine. Dacă eşti în căutarea unui preparat de sezon, gustos şi savuros, iată o reţetă fără carne şi fără gluten, pe care o poţi personaliza cu ingredientele tale preferate. Acest fel de mâncare poate fi făcut în avans şi este ideal pentru persoanele care au intoleranţă la gluten.

Budincă de legume – Ingrediente

2 linguri ulei
1 ceapă albă mare, tocată
1 morcov mare, curăţat şi tocat
450 g sparanghel, tăiat bucăţi mici
115 g mazăre dulce păstăi, tăiate în două
3-4 căni bucheţele de broccoli
2 căţei de usturoi, tocaţi
230 g ciuperci mici, feliate
470 g roşii cherry, tăiate jumătăţi
115 g brânză feta fărâmiţată
12 ouă, bătute
1/2 cană lapte
sare
piper

Budincă de legume – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu ulei. Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi ceapa şi o sotezi 4-5 minute, până devine moale şi sticloasă.

Adaugi încă 1 lingură de ulei, pui morcovii, sparanghelul, păstăile de mazăre dulce, broccoli, usturoiul şi amesteci ca să se combine aromele. Ţii în continuare pe foc 8-10 minute, amestecând din când în când, până când se înmoaie legumele. Adaugi ciupercile şi roşiile cherry şi amesteci încă 3-4 minute.

Răstorni jumătate din compoziţia de legume în tava de copt şi le nivelezi. Presari jumătate din cantitatea de brânză feta. Repeţi, adăugând restul de legume, apoi presari brânza rămasă.
pas1
Separat, amesteci într-un vas ouăle, laptele şi o cantitate generoasă de sare şi piper. Torni ingredientele lichide peste legumele din tavă.
pas2

Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Serveşti imediat budinca de legume.

Sursa + foto: www.yummly.co

Loading...
Evaluează articolul