Ca antreu acasă în familie sau la mese festive, poţi servi această budincă tăiată felii, cu legume sotate.

De ce ai nevoie pentru a găti budincă de linte cu brânză:

200 g linte roşie
400 ml apă
1 frunză dafin
200 g pesmet
200 g brânză tare
1 ceapă
1 morcov
150 g orez fiert
½ legătură pătrunjel
2 ouă
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
legume sotate, pentru servit

Cum prepari budincă de linte cu brânză:

Fierbi lintea în apa în care ai adăugat frunza de dafin până când se înmoaie şi lichidul scade,  apoi scoţi frunza şi laşi la
răcorit. Presari într-o tavă de cozonac 2 linguri cu pesmet. Restul îl amesteci cu brânza rasă, orezul, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tocate, sare şi piper, după gust. Încorporezi ouăle bătute uşor, torni zeama de lămâie şi omogenizezi. Răstorni
compoziţia în formă, o nivelezi şi o ţii la cuptor aproximativ o oră. Serveşti budinca de linte cu legume sotate.

Loading...