Budincă de linte cu brânză

Lentils Baked with Mushrooms and Cheese jpeg

Ca antreu acasă în familie sau la mese festive, poţi servi această budincă tăiată felii, cu legume sotate.

De ce ai nevoie pentru a găti budincă de linte cu brânză:

200 g linte roşie 400 ml apă 1 frunză dafin 200 g pesmet 200 g brânză tare 1 ceapă 1 morcov 150 g orez fiert ½ legătură pătrunjel 2 ouă 1 lingură zeamă de lămâie sare piper legume sotate, pentru servit

Cum prepari budincă de linte cu brânză:

Fierbi lintea în apa în care ai adăugat frunza de dafin până când se înmoaie şi lichidul scade,  apoi scoţi frunza şi laşi la

răcorit. Presari într-o tavă de cozonac 2 linguri cu pesmet. Restul îl amesteci cu brânza rasă, orezul, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tocate, sare şi piper, după gust. Încorporezi ouăle bătute uşor, torni zeama de lămâie şi omogenizezi. Răstorni

compoziţia în formă, o nivelezi şi o ţii la cuptor aproximativ o oră. Serveşti budinca de linte cu legume sotate.