Budincă de mămăligă cu bacon şi caşcaval

budinca mamaliga bacon cascaval jpeg

Când spui mămăligă te gândeşti fie la bulz, fie la o porţie zdravănă de mămăligă cu brânză şi smântână. Noi avem altă idee!

Ingrediente

250 g mălai 750 ml apă 4 felii bacon 100 g caşcaval 1 lingură unt 250 g telemea sare

Cum se prepară

Se pune la fiert apa cu un praf de ­sare. Când dă în fiert, se toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn. Se acoperă cu un capac, se dă focul foarte mic şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se ia mămăliga de pe foc, se încorporează caşcavalul ras şi ­untul, amestecând energic. Se toarnă jumătate din mămăligă ­într-un vas termorezistent, se întinde telemeaua rasă, se toarnă restul de mămăligă şi se presară baconul tăiat cubuleţe deasupra. Se dă la cuptor 25 de minute. Se serveşte caldă.