Budincă de morcovi

budinca de morcovi jpeg

Ştiai că organismul transformă betacarotenul din morcovi şi caise în vitamina A, necesară pentru îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte? Iată deci o reţetă pentru o vedere bună.

Ai nevoie de

6 ouă 2 fire praz 2 legături ceapă 100 g brânză rasă 200 g caşcaval 3 legături morcovi 200 g iaurt 1 lingură unt sare piper cimbru

Mod de preparare

Cureţi morcovii şi-i tai felii. Îi sotezi 2-3 minute în unt şi-i pui într-o tavă cu tot cu grăsime. Toci ceapa şi prazul şi le amesteci cu caşcavalul ras, iaurtul, ouăle bătute, brânza, sare şi piper. Pui compoziţia peste morcovi şi dai budinca la cuptor până se rumeneşte. După ce o scoţi şi s-a răcorit, presari cimbru proaspăt.