Plăcintă cu cartofi dulci și curcan

Plăcinta cu cartofi dulci și curcan este consistentă, ideală pentru o cină de familie.

placinta de cartofi dulci cu curcan jpg

Ingrediente

Pentru stratul de cartof dulce:

400 g cartofi dulci

1 linguriță ulei de măsline

sare

piper

1 praf de nucșoară

Pentru umplutură:

300 g carne de curcan tocată

1 ceapă mică

1 morcov ras

1 ardei gras roșu, cubulețe

100 g mazăre congelată

1 lingură pastă de roșii

1 linguriță ulei de măsline

sare

piper

cimbru uscat

boia

Mod de preparare

Fierbi cartofii dulci în apă cu sare până devin moi. Îi scurgi și îi pasezi cu ulei, sare, piper și nucșoară.

Într-o tigaie, călești ceapa și morcovul în puțin ulei, apoi adaugi carnea de curcan și o gătești până se rumenește.

Adaugi ardeiul, mazărea, pasta de roșii și condimentele. Gătești 5–6 minute până ce legumele se înmoaie.

Torni compoziția într-un vas termorezistent. Întinzi piureul de cartofi dulci deasupra. Dai la cuptor 20–25 de minute, până prinde crustă ușoară deasupra.