Budincă de pâine cu ciuperci

Mushroom Pudding jpeg

Da...Exact cum aţi citit..În loc să facem un aluat, ne vom folosi de o franzelă veche de o zi şi vom face cea mai bună budincă...Nu te-am convins?...Păi prepară şi te vei convinge singur!

Ingrediente

3 linguri ulei 8-10 ciuperci 4 căţei usturoi 7 ouă mari 250 ml smântână 500 ml lapte gras 100 g caşcaval sare piper 1 franzelă veche de o zi Mod de preparare

Speli ciupercile bine şi le tai bucăţi mai mari. Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, pui ciupercile şi usturoiul pisat şi le laşi la călit până se înmoaie. Dai deoparte şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Baţi ouăle cu telul, adaugi smântâna, laptele, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Tai pâinea felii şi apoi cuburi mari. Le adaugi în amestecul de lapte, pui ciupercile, sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor. Laşi să stea 10 minute ca să tragă pâinea lichidul.

Aşezi compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte deasupra (circa o oră). O serveşti caldă.

sursa foto: profimedia