Dacă eşti fanul declarat al boabelor de porumb şi îţi place să le consumi în diverse preparate şi salate, ţi-am pregătit o reţetă deosebită de budincă de porumb. Acesta este, de departe, cel mai bun mod pentru a prepara porumbul.

Ingrediente (4-6 porţii)

2 căni de porumb crud boabe (sau 2 căni de porumb de la conservă)
4 linguri de făină
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr
2 ouă
1 cană lapte
2 linguri unt topit
1/4 linguriţă piper Cayenne

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Arunci boabele de porumb, făina, sarea, zahărul într-un bol, până când porumbul este acoperit cu toate aceste ingrediente.

Într-un bol separat, baţi ouăle, apoi adaugi laptele de vacă şi untul şi le baţi până la omogenizare.
Amesteci cele două compoziţii (făina cu porumbul, dar şi laptele cu ouăle) şi le torni într-o tavă de copt unsă sau tavă de tartă.

Dai la cuptorul încins în prealabil, timp de 30 de minute, sau până când budinca de porumb trece testul cu cuţitul. Introduci un cuţit în centrul budincii şi dacă lama iese curată, atunci budinca este gata.
Pont: poţi folosi „laptele“ de la porumb, dacă vrei, şi să îl combini cu lapte.

Timp preparare: 40 minute

Sursa: basilandbubbly.com.

Loading...
Evaluează articolul