O budincă pe care cu siguranţă o ştii din copilărie. Un desert simplu şi rapid de făcut.

 Ingrediente:

250 g  spaghete

400 g brânză dulce de vaci

3 ouă

100 g stafide brune

200 g zahăr brun

150 ml smântâna

25 g unt la temperatura camerei

1 fiolă esenţa de vanilie

1 fiolă esenţa de rom

coajă rasă de portocală

coajă rasă de lămâie

scorţişoară măcinată (după gust)

1 vârf sare

Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet în apa clocotită cu sare. După ce se fierb se scurg şi se clătesc cu apa rece. Între timp, stafidele se hidratează punându-le într-un vas peste care se adaugă esenţa de rom şi puţină apa caldă.

Ouăle se bat bine de tot cu puţină sare şi se amestecă treptat cu zahărul şi se amestecă până când zahărul se topeşte. Apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi de portocală, esenţa de vanilie, scorţişoară şi se amestecă totul.
Se adaugă brânză de vaci şi smântâna şi se amestecă până se omogenizează bine. Apoi se adaugă stafidele scurse în cremă de brânză.

Se unge un vas termorezistent cu unt. Spaghetele se pun în vas, se adaugă crema de brânză şi se amestecă totul bine.
Vasul se dă la cuptor la 180 grade şi se lasă până când se rumeneşte deasupra. Se lasă la răcit şi apoi se serveşte ca atare.
Poftă bună!

Loading...
Evaluează articolul