Dacă suferi de hepatită, este indicat să consumi legume (spanac, fasole verde, ardei gras, dovlecei etc.), cartofi natur, carne de vită, de pui ori de curcan, peşte, unt, ouă fierte, lapte degresat, iaurt, lapte bătut, telemea desărată, paste făinoase, dulciuri cu puţine ouă, fructe.

Ingrediente (2 porţii)

300 ml lapte degresat
75 g zahăr
2 gălbenuşuri
1 praf de sare
1 esenţă vanilie
35 g amidon alimentar
½ lingură unt
fructe de pădure
miere (opţional)
limetă (opţional)

Mod de preparare

Pui laptele la încălzit, la foc mic. Într-un bol, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte. Adaugi amidonul, praful de sare şi amesteci până se încorporează. Torni peste gălbenuşuri un polonic de lapte încălzit şi omogenizezi. Adaugi apoi compoziţia în vasul de pe foc şi amesteci continuu până se îngroaşă şi obţii o cremă de consistenţa budincii.
Înainte să iei vasul de pe foc adaugi esenţa de vanilie, untul şi le încorporezi.

Torni budinca în boluri şi pui deasupra fructe de pădure. Ţii câteva ore la frigider înainte de a servi. Torni miere şi decorezi cu felii de limetă, dacă vrei.

Loading...
Evaluează articolul