Budincă de vanilie cu sos de afine (intoleranţă la lactoză)

Budinca de vanilie cu sos de afine intoleranta lactoza jpeg

Dacă nu consumi lapte de origine animală din diverse motive – fie ai intoleranţă la lactoză, fie nu îţi place – poţi încerca această reţetă delicioasă. Este o budincă perfectă pentru adeptele unui regim vegan, iar desertul este un adevărat festin şi este foarte uşor de preparat, fiind gata în doar 20 de minute.

Budincă de vanilie cu lapte de soia şi sos de afine – Ingrediente (3 porţii)

500 ml lapte de soia 50 g amidon de porumb 1 esenţă de vanilie 8 linguri de zahăr coaja de la 1 lămâie coaja de la 1 portocală 10 g mentă proaspătă 100 ml lichior, după preferinţă (se recomandă unul de coacăze) 250 g afine

Budincă de vanilie cu lapte de soia şi sos de afine – Mod de preparare

Dizolvi într-un bol mic amidonul de porumb în 100 ml de lapte de soia şi amesteci bine, pentru a evita formarea de cocoloaşe.

image

Adaugi restul de lapte de soia, 6 linguri de zahăr, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi cea de portocală.

image

Încorporezi amidonul dizolvat în amestecul de lapte de soia. Laşi să fiarbă şi amesteci constant. Apoi torni budinca în boluri mici în care vrei să serveşti desertul şi o laşi să se răcească.

image

Tai menta fin, apoi combini lichiorul cu 2 linguri de zahăr într-o crăticioară. Laşi să fiarbă până dă în clocot, adaugi afinele proaspete, iei compoziţia de pe foc şi o laşi să se răcească. Înainte de servire, adaugi menta tocată.

image

În fiecare porţie de budincă, torni acest sos de afine, după preferinţă, şi serveşti desertul imediat sau după ce s-a răcit.

Sursa + foto: https://kitchenstories.io

Budincă de chia cu sos cald de fructe de pădure FOTO

Budincă de chia cu sos cald de fructe de pădure FOTO

Budincă de vară cu fructe de pădure. Reţeta lui Jamie Oliver

Budincă de vară cu fructe de pădure. Reţeta lui Jamie Oliver

Budincă de orez cu caise

Budincă de orez cu caise