Dacă nu consumi lapte de origine animală din diverse motive – fie ai intoleranţă la lactoză, fie nu îţi place – poţi încerca această reţetă delicioasă. Este o budincă perfectă pentru adeptele unui regim vegan, iar desertul este un adevărat festin şi este foarte uşor de preparat, fiind gata în doar 20 de minute.

Budincă de vanilie cu lapte de soia şi sos de afine – Ingrediente (3 porţii)

500 ml lapte de soia
50 g amidon de porumb
1 esenţă de vanilie
8 linguri de zahăr
coaja de la 1 lămâie
coaja de la 1 portocală
10 g mentă proaspătă
100 ml lichior, după preferinţă (se recomandă unul de coacăze)
250 g afine

Budincă de vanilie cu lapte de soia şi sos de afine – Mod de preparare

Dizolvi într-un bol mic amidonul de porumb în 100 ml de lapte de soia şi amesteci bine, pentru a evita formarea de cocoloaşe.
pasul1
Adaugi restul de lapte de soia, 6 linguri de zahăr, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi cea de portocală.
pasul2
Încorporezi amidonul dizolvat în amestecul de lapte de soia. Laşi să fiarbă şi amesteci constant. Apoi torni budinca în boluri mici în care vrei să serveşti desertul şi o laşi să se răcească.
pasul3
Tai menta fin, apoi combini lichiorul cu 2 linguri de zahăr într-o crăticioară. Laşi să fiarbă până dă în clocot, adaugi afinele proaspete, iei compoziţia de pe foc şi o laşi să se răcească. Înainte de servire, adaugi menta tocată.
pasul4
În fiecare porţie de budincă, torni acest sos de afine, după preferinţă, şi serveşti desertul imediat sau după ce s-a răcit.

Sursa + foto: https://kitchenstories.io

Budincă de chia cu sos cald de fructe de pădure FOTO

Budincă de vară cu fructe de pădure. Reţeta lui Jamie Oliver

Budincă de orez cu caise

Loading...