Ca antreu la mese festive, sau ca cină consistentă, budinca de varză cu şuncă şi caşcaval e o idee excelentă.

De ce ai nevoie ca să prepari budincă de varză:
● 600 g varză

● 6 ouă
● 1 legătură ceapă verde tocată
● 6 linguri smântână

● 6 linguri făină

● 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

● 1 linguriţă amidon
● 2-3 linguri ulei

● 250 g caşcaval
● 400 g şuncă afumată

● piper
● sare

● garnitură de cartofi fierţi şi felii roşii, opţional
● sos de iaurt cu pătrunjel, opţional

Cum prepari budincă de varză:

Toci varza şi o pui la fiert în apă cu sare, 10 minute, apoi o laşi la scurs.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu gălbenuşurile, ceapa, smântâna, făina,
piperul, bicarbonatul de sodiu, amidonul şi cu şunca tăiată bucăţi. Încorporezi varza şi amesteci bine.
Aşezi compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, presari caşcavalul ras şi o ţii 20-25 de minute la cuptor. O serveşti, dacă
doreşti, cu garnitură de cartofi fierţi, felii de roşii şi sos de iaurt cu pătrunjel.

Loading...