Budincile sunt mereu o opţiune de luat în calcul atunci când vrei să prepari un desert deosebit. Ce spui de reţeta următoare?

 

Ingrediente

Pentru budincă:

  • 250 g curmale fără sâmburi
  • 200 ml apă
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte

Pentru sos:

  • 150 g zahăr brun
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 60 g unt
  • 30 ml coniac

Mod de preparare 

Mărunţeşti curmalele, le pui într-un castron, torni apa clocotită, apoi le laşi la înmuiat 30 de minute. Între timp, mixezi untul cu zahărul brun până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi esenţa de vanilie, ouăle, unul câte unul, şi omogenizezi. Torni laptele şi adaugi, în două tranşe, făina amestecată cu praful de copt. La final încorporezi curmalele, cu tot cu apă. Pui compoziţia în forme şi le coci la 180 °C, 35-40 de minute. Le laşi la răcorit. Pentru sos, combini zahărul cu frişca lichidă şi untul. Laşi să dea câteva clocote, iar la final adaugi coniacul şi amesteci. Torni jumătate din sos peste budinci, pentru a fi absorbit, apoi le decorezi cu restul de sos când le serveşti.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă de ciocolată şi cafea

Loading...