O plăcintă sărată este ideală la aperitiv sau drept gustare. Şi doamna Mădălina Marin din Ploieşti este de aceeaşi părere şi ne-a trimis reţeta ei de burek.

De ce ai nevoie

1/2 pachet foi de plăcintă

800 g varză călită

ulei

100 ml apă mineral

smântână, opţional

 Cum se prepară

Ungi o tavă cu ulei şi o tapetezi cu hârtie de copt – uleiul ţine hârtia lipită de tavă, ca să-ţi fie mai uşor să asamblezi plăcinta. Aşezi un strat de 3-4 foi stropite cu puţin ulei, apoi umplutură, din nou foi unse cu ulei, iar umplutură. Ultimul strat trebuie să fie de foi. Tai burekul după preferinţă cu un cuţit bine ascuţit şi torni deasupra apa minerală. Dai tava la cuptor la foc mic, până când foile se rumenesc sau devin crocante. Poţi servi cu smântână.

Loading...