Caltaboşul se aseamănă cu cârnaţii la formă, dar în loc de carne se pun măruntaie de porc. Ingredientele diferă de la o zonă la alta, însă el este un preparat tradiţional de Crăciun, care nu poate lipsi de pe masă. Află cum se prepară caltaboş ardelenesc cu orez.

De ce ai nevoie pentru caltaboş ardelenesc cu orez

2 kg măruntaie de porc

500 g carne de porc

700 g ceapă albă

200 g orez

1 căpăţână usturoi

1 linguriţă boabe ienibahar

1 linguriţă nucşoară

100 g untură de porc

sare

piper

maţe de porc

Cum se prepară caltaboş ardelenesc cu orez

Speli organele, le tai şi le pui la fiert împreună cu carnea. După ce au dat un clocot, arunci apa, o schimbi, adaugi sare şi piper şi usturoiul. Fierbi toate organele până intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scurgi şi dai seama deoparte. Rumeneşti orezul spălat în două linguri de untură, iar după câteva minute torni 600 de ml din zeama în care au fiert organele. Laşi orezul să fiarbă 10 minute şi-l laşi la rumenit. Căleşti ceapa în restul de untură şi dai deoparte. Treci carnea şi organele prin maşina de tocat, adaugi ceapa, condimente după gust şi la final orezul. Compoziţia trebuie să o cosistenţă maleabilă. Îi prepari ca pe cârnaţi, îi fierbi 10 minute. Pot fi consumaţi proaspeţi sau afumaţi.

Loading...