Chiar dacă nu suntem mari fani cârnaţi, dar adorăm carnea de pui, putem face o combinaţie delicioasă preparând această reţetă cu cârnaţi de pui. Poate face parte din meniul oricărei persoane care suferă de vreo boală de inimă.

Ingrediente

500 g cartofi mai mici, tăiaţi în jumătate sau sferturi
150 g rucola
400 g cârnaţi de pui, tăiaţi felii
1/3 cană oţet
1 lingură sirop arţar
1 lingură muştar
1 lingură ulei
piper

Mod de preparare

Fierbe apă într-o oală. Pune cartofii la bur, deasupra apei care clocoteşte, acoperă şi lasă până se pătrund bine. Pune-i într-un vas mare şi adaugă rucola, apoi acoperă cu folie ca să păstrezi calzi cartofii.

Pregăteşte cârnaţii într-o tigaie medie la foc potrivit, amestecă din când în când, şi lasă la pe foc până s-au rumenit sau sunt bine pătrunşi. . Pune-i peste cartofi.

Dă la o parte tigaia şi toarnă oţetul, siropul de arţar şi muştarul, amestecând. Varsă dressingul peste salată şi amestecă. Asezonează cu piper.

Per porţie: 258 calorii; 9 g grăsimi (1 g saturate, 3 g monosaturate); 60 mg colesterol; 27 g carbohidraţi; 3 g zaharuri; 15 g proteine; 2 g fibre; 483 mg sodiu; 103 mg potassiu.

Bonus: Vitamina C (45% din doza zilnică recomandată).

sursa: eatingwell.com
sursa foto: leftoversforlunch.com

Loading...