Fierul din carnea de vită se absoarbe foarte bine în organism, aşa că este indicat sa o incluzi în alimentaţia ta, din când în când. Încearcă o reţetă cu legume la cuptor, care îi dau un plus de savoare.

De ce ai nevoie pentru a pregăti carne de vită cu legume, la cuptor

900 g carne de vită, fără grăsime

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă, tocată mărunt

sare, după gust

piper, după gust

3 căţei de usturoi, pisaţi

300 ml supă de vită

vin roşu, opţional

pătrunjel, după gust

cimbru, după gust

rozmarin, după gust

1 foaie de dafin

500-600 g cartofi

5 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite

Cum pregăteşti carnea de vită cu legume, la cuptor

Încălzeşti cuptorul la 140 de grade. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul într-o oală, aşezi bucăţile de vită şi le rumeneşti pe ambele părţi, aproximativ 2-3 minute. Le scoţi şi căleşti în aceeaşi oală ceapa şi usturoiul, 4-5 minute. Adaugi carnea din nou şi torni peste supa şi vin roşu, dacă doreşti. Presari cimbru şi rozmarin, după gust, alături de foaia de dafin. Laşi până începe să fiarbă, acoperi oala cu un capac şi dai la cuptor pentru 2 ore. Adaugi cartofii curăţaţi şi morcovii şi mai laşi încă aproximativ 1 oră. Serveşti cu pătrunjel pe deasupra.

Sursa http://www.cookingclassy.com

Loading...