Dacă vrei să pregăteşti pentru cei dragi o mâncare diferită, îţi propun o reţetă tradiţională din Japonia, un gust aparte de legume aromate!

De ce ingrediente ai nevoie pentru carne de vită cu sos
700 g carne de vită
200 g fasole verde
1 ardei roşu
2 fire ceapă verde
zeamă de la 1 lămâie
4 căţei de usturoi
60 ml ulei
40 ml sos de soia
15 g susan
sare
piper
50 g orez bob lung

Cum prepari carne de vită cu sos
Speli şi fierbi orezul, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Speli şi tai carnea fâşii. Speli şi cureţi legumele, apoi le tai şi pe ele, fâşii subţiri.
Încingi uleiul, pui la prăjit usturoiul zdrobit, apoi adaugi carnea, o rumeneşti pe ambele părţi, torni sosul de soia şi zeama de lămâie, amesteci şi scoţi carnea. Completezi tigaia cu ulei, o laşi la încins şi pui la rumenit, pe ambele părţi, ceapa verde, fasolea şi ardeiul. Carnea o încorporezi peste legume, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi susanul, opreşti focul şi o dai deoparte.
Serveşti preparatul cald, peste orezul fiert.

Sursa  www.foodnetwork.com

Loading...
Evaluează articolul