Cartofi Bombay, reţeta de post pe care trebuie să o încerci

cartofi bombay jpeg

Cui nu-i plac cartofii, mai ales dacă sunt gătiţi într-o combinaţie delicioasă de ierburi aromatice? Noi te sfătuim să încerci această reţetă de cartofi Bombay, o mâncare tradiţională indiană. E o reţetă simplă şi rapidă.

Ingrediente

2 linguriţe seminţe chimion 620 g cartofi, tăiaţi cuburi 3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de ardei iute ¼ linguriţă turmeric pudră, opţional 1,5 linguriţe zeamă de lămâie sare, după gust 2 linguri coriandru sau pătrunjel tăiat fin

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie şi adaugi seminţele de chimion. Când seminţele au început să trosnească, adaugi cartofii, amesteci bine, acoperi vasul cu un capac şi îi ţii la foc mediu 10-12 minute sau până când vezi că s-au pătruns cartofii. Amesteci din când în când.

Adaugi pasta de ardei iute, turmericul, zeama de lămâie, sarea şi coriandrul (sau pătrunjelul), amesteci bine şi mai ţii cartofii, la foc potrivit, un minut sau două, amestecând ocazional. Îi serveşti calzi.

Sursa + foto: flavorite.net

flavorite.net