Dacă eşti în căutarea unor reţete simple pentru a prepara cartofii, trebuie să încerci şi varianta pe care ţi-o prezentăm astăzi. Aceşti cartofi mari roşii sunt delicioşi în combinaţie cu parmezanul ras şi usturoiul. În plus, poţi pregăti această garnitură cu ceva timp înainte, deoarece pot aştepta în timp ce prepari felul principal.

Ingrediente

3 cartofi mari roşii
2 linguri ulei de măsline
60 g unt
2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
25 g parmezan ras
¼ lingură pătrunjel, tocat
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Tai cartofii în sferturi sau felii groase, pe lungime. Îi amesteci cu uleiul de măsline, pui sare şi piper. Îi aşezi într-o tavă termorezistentă şi îi acoperi cu folie. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute sau cel mult o oră, până se pătrund.

Pentru sos, topeşti untul la foc mic. Adaugi usturoiul şi îl căleşti cam un minut, până începe să îşi lase aroma. (Atenţie, nu trebuie să arzi usturoiul! Devine toxic) Adaugi parmezanul şi îl laşi să se topească, apoi dai deoparte tigaia de pe aragaz.

Încingi grătarul sau o tigaie grill la foc mare şi ungi suprafaţa cu ulei. Aşezi feliile sau sferturile de cartofi pe grătarul încins la foc mediu. Întorci cartofii după aproximativ 5 minute sau îi laşi să se coacă până capătă dungi de la grătar sau tigaia grill. Ungi cartofii cu sosul de usturoi, dar ai grijă să nu ia foc (dacă ai grătar pe lemne). E bine să ţii o sticlă cu apă la îndemână.

Când cartofii s-au rumenit frumos pe grătar pe toate părţile, îi iei de pe suprafaţa încinsă şi îi aşezi într-un bol încăpător. Îi stropeşti cu restul de sos de usturoi şi parmezan şi îi amesteci uşor, până sunt complet acoperiţi. Îi serveşti cât sunt calzi încă.

Sursa + foto: thissillygirlslife.com

Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică

Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti

Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor

Loading...