Deşi nu este o reţetă de post, aceasta are un mare succes atunci când vine vorba de a găsi un preparat special de gătit în weekend. Încearcă şi tu cartofii franţuzeşti la cuptor!

Ingrediente pentru cartofi franţuzeşti la cuptor

  • 1 kg de cartofi
  • 200 g kaiser
  • 400 g caşcaval
  • 100 g unt
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare şi piper

Mod de preparare cartofi franţuzeşti la cuptor

Curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-o în câteva linguri de ulei. Când începe să devină aurie, adaugă kaiserul cuburi şi amestecă până când aromele se întrepătrund. Lasă pe foc încă 5 minute, apoi închide focul şi presară jumătate din caşcavalul ras peste compoziţia din tigaie. 

Separat, curătă şi taie cartofii rondele, dar nu foarte subţiri. Foloseşte o tavă pe care o vei unde cu unt. Începe să pui un strat de cartofi, unul de umplutură, apoi încă unul de cartofi. Pune cubuleţe de unt printre cartofi, în tavă. Presară destul de caşcaval ras pe deasupra şi bagă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. 

Se servesc calzi. Poftă bună! 

 

Loading...