Cartofi pane, reţeta de post pe care trebuie s-o încerci

2 shutterstock 165778262 jpg jpeg

Banalul cartof se va transforma total în această reţetă în care ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru un gust desăvârşit. În plus, e de post!

Ingrediente

  • 3 cartofi mari, fierţi în coajă
  • sare, după gust
  • 200 g făină
  • ulei, pentru prăjit

Cureţi cartofii de coajă după ce s-au răcit şi îi tai în bucăţi mari.

Combini făina cu 300 ml apă foarte rece, în care ai pus şi câteva cuburi de gheaţă.Nu trebuie să amesteci mult, pentru că se va încălzi, doar omogenizezi uşor.

Încingi ulei într-un vas adânc, la temperatură medie. Pui cartofii în făina cu apă, apoi îi transferi rapid în uleiul încins. Îi prăjeşti la foc mediu, până devin aurii.

Îi scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Presari sare cât sunt fierbinţi.

Îi poţi servi cu un sos de usturoi cu maioneză de post sau cu ketchup.

FOTO: SHUTTERSTOCK