Zeama de portocale dă o anume dulceaţă şi savoare acestei salate de morcovi care pot fi tăiaţi subţiri sau daţi pe răzătoare. Este foarte indicată pentru reglarea tensiuneii arteriale.

Ingrediente (4 porţii)

1/2 cană zeamă portocale
1/2 cană supă de pui săracă în sodiu
1 linguriţă amidon de porumb
2 linguriţe ulei de măsline
500 g morcovi răzuiţi sau tăiaţi subţiri
1 linguriţă unt
sare

Mod de preparare

Amesteci zeama de portocale, supa şi amidonul de porumb. Încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi morcovii, amesteci din când în când şi îi laşi pe foc 3-5 minute.

Torni amestecul de suc peste morcovi împreună cu sare şi unt. Acoperi cu un capac, laşi pe foc şi amesteci până când se topeşte untul iar morocvii s-au înmuiat, 5-6 minute.

Per porţie: 107 calorii; 4 g grăsimi (1 g saturate, 2 g monosaturate); 3 mg colesterol; 18 g carbohdraţi; 0 g zaharuri adăugate; 2 g proteine; 4 g fibre; 261 mg sodiu; 516 mg potasiu.

sursa foto: noshmyway.com

sursa: eatingwell.com

Loading...