Imaginează-ţi o friptură apetisantă alături de cei mai fragezi şi gustoşi cartofi rumeniţi la cuptor cu usturoi. Un deliciu, nu-i aşa?

Ingrediente

5-6 cartofi

4 linguri ulei de măsline

1 lingură rozmarin tocat

3 linguri pătrunjel tocat

3 frunze de salvie tocate

6 căţei de usturoi, pisaţi

½ linguriţă oregano

sare

piper

ulei

Mod de preparare cartofi rumeniţi la cuptor cu usturoi

Cureţi cartofii şi îi tai feliuţe. Îi pui într-un bol cu apă rece, 1-2 ore. Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Ungi o tavă cu puţin ulei. Scurgi cartofii şi îi usuci pe un prosop de hârtie.

Într-un bol, amesteci uleiul de măsline cu toate ierburile şi condimentele.  Aşezi cartofii în tavă. Sărezi şi piperezi, după gust. Dai la cuptor, 15 minute. Dai focul mai încet şi mai laşi încă 40-45 de minute. Stropeşti cartofii cu amestecul de ulei şi mirodenii, laşi să se pătrundă în jur de 5 minute, apoi serveşti cât sunt calzi.

Sursa https://www.shelovesbiscotti.com

Loading...
Evaluează articolul