Aceşti cartofi ţărăneşti îi poţi folosi pe post de garnitură sau ca fel principal. Oricum ar fi, sunt pe placul tuturor.

Ingrediente:
8 cartofi, fierţi în coajă
1 ceapă
8 feliuţe de şuncă
puţină boia iute şi dulce, după gust
sare
ulei
piper
pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi cartofii fierţi şi îi tai în patru. Speli şi cureţi ceapa, apoi o toci. Tai şunca mărunt. Încingi uleiul, pui ceapa şi laşi până când devine sticloasă. Adaugi şunca şi laşi câteva minute. Pui cartofii, potriveşti de sare, piper şi boia. Laşi până se întrepătrund aromele. Guşti. Dacă este cazul mai laşi câteva minute. Opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat fin peste acesti cartofi ţărăneşti .

Aceşti cartofi ţărăneşti sunt delicioşi cât sunt fierbinţi si excelenţi atunci cand ţineţi post.

Dificultate mică
4 porţii
Timp de preparare: 20’

Saramura de pui

Pulpe de miel la cuptor

Sufleu de conopida cu cartofi

Loading...