Cei care sunt vegetarieni sau care ţin post vor adora această reţetă de cartofi umpluţi cu ciuperci.

De ce ai nevoie pentru cartofi umpluţi cu ciuperci

1 kg cartofi

2 linguri ulei

500 g ciuperci

150 g ceapă

100 g făină

sare

piper

mărar

Cum se prepară cartofi umpluţi cu ciuperci

Fierbe cartofii curăţaţi în apă cu sare, până intră furculiţa cu uşurinţă în ei. Între timp căleşte ceapa în ulei împreună cu ciupercile tocate. Asezonează cu sare şi piper după gust şi când s-a rumenit dă deoparte şi adaugă mărarul tocat. Scurge cartofii şi lasă-i la răcorit, după care zdrobeşte-i şi amestecă-i cu făina. Fă chiftele din cartofi, pe care le aplatizezi şi aşezi câte o lingură de umplutură. Pune deasupra o altă chiftea aplatizată. Încinge din nou ulei în tigaie şi prăjeşte aceste chiftele de cartofi în tigaie, până se rumenesc pe ambele părţi.

Sursa foto http://www.imagelicious.com

Loading...
Evaluează articolul