Vrei să prepari nişte castraveţi muraţi delicioşi şi crocanţi într-un timp record? Iată reţeta!

Dificultate mică
Timp de preparare: 15 minute
Pentru 8 persoane

Ingrediente

6 castraveţi mici, tăiaţi în sferturi
1 cană oţet
2 linguri sare
1 lingură zahăr
2 căni apă
2 căţei de usturoi, curăţaţi
8 crengi mărar proaspăt
2 linguri boabe de piper

Mod de preparare

Spală 2 borcane cu capac de câte 450 ml fiecare. Le poţi spăla cu apă şi săpun, iar apoi le laşi la uscat.

Amestecă oţetul, sarea şi zahărul. Continuă să le amesteci până sarea şi zahărul se dizolvă. Adaugă peste acest amestec 2 căni cu apă.

Pune feliile de castraveţi în borcane. Vei tăia castraveţi la capete astel încât să încapă în borcane. Resturile le poţi pune în borcan pentru a-l umple.

Pune în fiecare borcan câte un căţel de usturoi şi 4 crenguţe de mărar. Adaugă câte o lingură de boabe de piper în fiecare borcan.

Toarnă saramura în borcan. Umple-l astfel încât toţi castraveţii să fie acoperiţi. Pune capacele şi apasă uşor pe ele pentru a elibera bulele de aer. Pune borcanele în frigider.

Aşteaptă 24 de ore- recomandat ar fi 48 de ore- deschide borcanele şi te poţi bucura de castraveţii muraţi.

sursa: greenvalleykitchen.com

Loading...
Evaluează articolul