Cataif

cataif jpeg

Dacă vrei să-ţi impresionezi musafirii cu ceva deosebit şi mai rar pregătit în bucătăriile noastre încearcă această reţetă de cataif.

Ingrediente

500 g fidea 400 g zahăr 400 ml apă 50 g unt sau margarină 300 g frişcă 2 linguri rom 1 pacheţel zahăr vanilat

Preparare

Ungi o tavă cu unt sau margarină, aşezi fideaua în strat subţire pe toată suprafaţa tăvii şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte uşor.

Separat, fierbi apa cu zahărul până începe să se lege, îl dai deoparte de pe foc, adaugi romul şi zahărul vanilat, torni siropul fierbinte peste fideaua rumenită. Introduci din nou tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când siropul este absorbit de fidea formând o foaie ca de aluat.

După răcire, tai foaia în două, ungi prima foaie cu frişcă şi o acoperi cu cea de a doua foaie. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit porţionezi prăjitura în pătrate cu latura de 8/8 cm şi o serveşti după ce stă la frigider câteva ore.