Prazul este una dintre legumele pe care românii o consumă cu mare plăcere, dar despre care nu ştiu că aduce numeroase beneficii organismului. Acesta este motivul pentru care, nutriţioniştii ne recomandă să introducem această legumă în alimentaţia noastră şi măcar de două ori pe săptămână să consumăm praz.

Din această legumă se pot prepara supe deliciose, omlete, sucuri, salate ori plăcinte şi multe altele.

Ce conţine această legumă?

Prazul este bogat în apă, aceasta regăsindu-se în proporţie de 90%, dar este şi o sursă excelentă de vitamina A, C, E, K şi B. Totodată, această legumă mai conţine şi fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu şi magneziu.

Cât este de bun pentru organism

Această legumă este ideală în curele de slăbire, ea conţinând foarte puţine calorii. În acest sens, se poate consuma în salate şi în sucuri.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...