Dacă vă gândeaţi că suntem atipici prin pasca şi cozonacii de Paşti, sau drobul de miel, ei bine nu. Există preparate tradiţionale speciale care ajung pe mesele festive ale numeroaselor popoare din jurul lumii. Iată o listă a alimentelor şi a preparatelor consumate de diverse popoare cu ocazia sărbătorilor pascale.

Bulgaria/Georgia/Rusia - Kulich

Familiile din multe ţări creştin-ortodoxe, inclusiv Bulgaria, Georgia şi Rusia, prepară prăjitura Kulich de Paşti. Prăjiturile sunt coapte în tăvi înalte şi decorate cu îngheţată albă şi bomboane decorative colorate sau cu flori. Prăjitura este de obicei sfinţită de preot după slujba de Paşte.

Germania - Supa de asmăţui (hasmaţuchi )

Joia Patimilor este cunoscută drept Gründonnerstag sau drept „Joia Verde” în Germania, când germanii consumă, în mod tradiţional, mâncăruri de culoare verde. Supa de asmăţui sau hasmaţuchi (plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, face parte din familia Apiaceae, fiind înrudit cu pătrunjelul şi cu morcovul. Este folosit la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum şi uscată (ciorbe etc.) sau la asezonarea ciorbelor, având un gust acrişor-amărui specific) este o alegere populară.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...