Myron Mixon şi Steven Raichlen, de patru ori campioni mondiali la grătar şi autori a peste 30 de cărţi pe această temă, au dezvăluit câteva dintre secretele unui grătar perfect. Ustensilele potrivite sunt esenţiale, la fel ca utilizarea unui anume tip de ulei şi procesele premergătoare gătitului.
Metodele de a pregăti un grătar variază de la o persoană la alta, dar există o serie de tehnici testate împărtăşite de experţii în domeniu.

Doi dintre cei mai apreciaţi bucătari, specializaţi în preparate la grătar, au împărtăşit pentru Business Insider cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac când pregătesc grătarul şi au explicat cum pot fi acestea corectate.

Iată câteva trucuri simple pentru a vă perfecţiona tehnica de a pregăti un grătar perfect.

Instrumentele potrivite

Nu aveţi nevoie de gadgeturi fantastice pentru a face un grătar bun. Totul depinde de tehnică“, precizează Myron Mixon. Totuşi, expertul a dezvăluit care sunt cele patr ustensile pe care le consideră indispensabile:

O perie rigidă, cu mâner lung. Feriţi-vă de periile de grătar obişnuite, care au peri ce se fixează în poziţie verticală, pentru că firele de păr se rup uneori şi pot deveni periculoase dacă sunt ingerate accidental.

Un termometru pentru carne. Ambii experţi sunt de părere că acest aparat este absolut esenţial pentru a evita să gătiţi prea mult sau prea puţin carnea.

Cleştii de bucătărie. „Cel mai bine este să întorci carnea de pe o parte pe cealaltă cu ajutorul cleştilor şi nu cu furculiţa“, sfătuieşte Steven Raichlen.

Un set de mănuşi de calitate. Pentru manevrarea fără efort a grătarului, fără riscul de a vă arde, este important să investiţi într-o pereche de mănuşi lungi, care trec de coate.

Loading...