Există multe ingrediente care pot fi combinate pentru a obţine cea mai bună friptură marinată, indiferent de ce fel de carne foloseşti. Noi îţi arătăm cum să faci una din cele mai buni fripturi pe care să o împarţi la cină cu cei dragi.

Ingrediente:

1 fleică de vită
4 linguri de sos de soia
2 linguri de ulei de rapiţă
2 linguri de sirop de arţar
1 lingură de muştar
2 caţei de usturoi, pisaţi
1 linguriţă piper

Mod de preparare:

Amesteci toate aceste ingrediente şi laşi carnea să se marineze în compoziţie 6-8 ore sau chiar peste noapte. Ar fi bine să le laşi într-o pungă bine închisă sau într-un vas acoperit, la frigider. Apoi, încingi grătarul, pui friptura direct din marinată şi o laşi pe o parte 5-7 minute. Întorci cu grijă pe partea cealaltă şi laşi alte 4-5 minute. Astfel carnea va fi în sânge sau preparată mediu. Dacă o lăsaţi mai mult pe grill, s-ar putea să devină tare. Ia carnea de pe grătar şi aşaz-o pe un fund de lemn. Las-o să se „odihnească“ timp de 5 minute. Acest pas este foarte important.Dacă tai friptura imediat, se va scurge tot sucul din carne iar friptura se va usca. Tai felii subţiri şi poţi servi cu orice fel de garnitură doreşti.

sursa:cookingwithchezcindy.com

Loading...
Evaluează articolul