Pentru multe dintre noi, lămâia poate fi un ingredient deseori trecut cu vederea, dar azi îţi recomandăm o reţetă delicioasă, care pune în valoare aroma inconfundabilă a acestor fructe citrice. Prepară-ţi şi tu o îngheţată de lămâie şi răcoreşte-te cu ajutorul ei, la finalul unei zile călduroase de vară.

Ingrediente

350 ml lapte
500 ml frişcă
1 lingură coajă de lămâie
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
60 ml zeamă de lămâie
2 albuşuri
3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci laptele, frişca şi coaja de lămâie şi le pui pe foc mic până se înfierbântă. Dai deoparte şi laşi la răcorit. 2 Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie, până capătă consistenţa unei creme, după care le torni în compoziţia de lapte. Pui cratiţa pe foc şi amesteci până se îngroaşă crema. Dai îngheţata la congelator 2 ore, amestecând din oră în oră. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră şi le încorporezi în îngheţată. Apoi, dai din nou la congelator. Serveşti îngheţata în lămâi scobite de miez.

Loading...