Nu există nimic mai bun decât un bol cu supă caldă după o zi în care ai înfruntat frigul. Iarna asta, profită de beneficiile legumelor şi include-le în această supă ideală pentru detoxificarea organismului. Această reţetă nu conţine ulei şi conţine ingrediente care stimulează sistemul imunitar, precum zeama de lămâie, ghimbirul, turmericul, scorţişoara şi piperul cayenne. Iar legumele cu proprietăţi detoxifiante te vor ajuta să îţi întăreşti organismul.

Ingrediente

60 ml apă (sau supă de legume)
½ ceapă roşie, tocată
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 tije de ţelină, tăiate cubuleţe
3 morocovi, tocaţi
1 căpăţână mică de broccoli, tăiată în bucheţele
200 g roşii tocate
1 lingură ghimbir proaspăt, curăţat şi tocat
1 linguriţă pudră de turmeric
¼ linguriţă scorţişoară
1praf piper cayenne
sare, după gust
piper, după gust
1,4 litri apă
140 g varză furajeră (numită şi kale), ruptă în bucăţi
100 g varză roşie, tocată
zeama de la ½ lămâie

Mod de preparare

Într-o oală mare, adaugi apa şi setezi flacăra la foc mediu spre mare. După ce este fiartă, adaugi ceapa şi usturoiul. Le sotezi 2 minute, amestecând din când în când. Adaugi ţelina, morcovii, broccoli, roşiile şi ghimbirul proaspăt. Amesteci şi fierbi 3 minute, apoi torni puţin apă sau supă de legume (60 ml). Pui turmericul, scorţişoara şi piperul cayenne, apoi condimentezi cu sare şi piper.
Adaugi apa sau supa de legume şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra şi fierbi supa la foc mic încă 10-15 minute sau până se înmoaie legumele. Pui frunzele de kale, varza tocată şi zeama de lămâie aproape de final, când mai laşi supa să fiarbă doar 2-3 minute. O serveşti caldă.
PONT: Această reţetă de detoxificare este fără ulei, deoarece este important pentru întregul proces să eviţi folosirea acestui ingredient. Dar dacă simţi nevoia să găteşti cu ulei, foloseşte o cantitate mică, 1 lingură sau chiar mai puţin.
Sursa + foto: www.theglowingfridge.com

Supă de mazăre uscată

Supă de sfeclă şi roşii

Cea mai simplă supă de roşii

Loading...