Fasolea bătută este preparatul cel mai popular în perioada de post. Sănătoasă şi cu aport nutritiv esenţial pentru organism, fasolea servită cu ceapă călită are un gust inegalabil. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru fasole bătută - reţetă de post

  • 500 g fasole boabe
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia
  • sare

Mod de preparare fasole bătută - reţetă de post

Pune fasolea în apă rece şi lasă peste noapte. Acest truc este folosit pentru ca fasolea să fiarbă mai rapid. Pune la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiartă se schimbă apa, cel puţin de două ori. Cel mai important, nu uita să adaugi sare şi în ultima apă. Se mai lasă la loc circa 30 de minute.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Se adaugă boiaua şi se amestecă bine. Ia de pe foc tigaia. 

Fasolea fiartă şi scursă bine se mixează în bleder până devine pastă. Striveşte usturoiul şi adaugă peste piureul de fasole. Adaugă şi un strop de ulei şi sărează după gust. Pune peste fasole ceapa călită. 

Serveşte cu pâine prăjită. Poftă bună! 

Loading...