S-ar putea ca poza de mai sus să te inducă în eroare, dar crede-ne pe cuvânt că este una din reţetele cu cele mai puţine calorii. Practic, e vorba de 4 ingrediente-cheie care au transformat această reţetă într-una sănătoasă şi plină de savoare, iar „regele“ neconstestat este dovlecelul. Marele noroc este că această legumă poate fi găsită peste tot în orice anotimp. Mai pui şi nişte parmezan, ouă şi nişte firimituri de pâine şi gata. Dar să o luăm încet:

Ingrediente:

1 lingură de unt pentru uns vasul
3 dovlecei, daţi pe răzătoarea mare
1 ou şi un 1 albuş
piper
¼ cană de firimituri de pâine
parmezan ras după gust

Mod de preparare:

Mai întâi, încinge cuptorul. Apoi ia untul şi ungi bine, bine de tot un vas termorezistent care îţi este ţie la îndemână. După ce ai spălat şi dat prin răzătoare dovleceii, trebuie să-i scurgi bine de zeamă. Nu uita să strecori excesul de zeamă pe care eventual l-au lăsat în vasul în care au stat. Amestecă oul şi albuşul cu parmezan ras, cam o lingură. Adaugă şi sare şi piper după gust. Foloseşte-ţi mâinile pentru a amesteca. Una e să simţi ceea ce va ieşi din mâinile tale, şi alta e să învârţi toate cele cu lingura de lemn.

Varsă tot amestecul în vasul termorezistent. Nivelează tot cu mâna. Apoi, presară niscaiva firimituri de pâine, cam un sfert de cană, şi cât parmezan ras vrei. Dar cât de cât să fie acoperită compoziţia de dovlecei. Apasă. Tot cu mâna. Dar nu foarte tare, doar cât firimiturile să absoarbă lichidul din dovlecei. Acoperă cu o folie de aluminiu şi bagă la cuptor pentru 25 de minute. Dă la o parte folia (vezi să nu te frigi) şi mai lasă la rumenit pentru alte 5-10 minute.

Porţiile cele mai gustoase vor fi numai şi numai dacă le serveşti calde.

Sursa: canuckcuisine.com

Loading...