În weekend, răsfaţă-te cu o reţetă apetisantă de ceafă de porc cu verdeţuri şi cartofi, care se potriveşte de minune cu o băutură rece.

Ingrediente

3 bucăţi mari ceafă de porc
2 crenguţe rozmarin
6 frunze busuioc
4 crenguţe cimbru
3 frunze salvie
½ linguriţă usturoi granulat
500 g cartofi fierţi în coajă ,curăţaţi şi feliaţi
1 pahar mic vin alb
1 pahar mic apă
ulei
sare
piper

Mod de preparare

Toci verdeţurile mărunt şi le freci cu puţină sare şi 4 linguri de ulei. Ungi bucăţile de carne cu amestecul obţinut, păstrând jumătate din cantitate pentru cartofi. Ungi o tavă cu puţin ulei, cât să fie acoperită complet, apoi torni vinul şi apa. Aşezi carnea şi cartofii unşi cu verdeţuri în tavă. Condimentezi cu usturoi, sare şi piper, după gust. Acoperi tava cu o folie de staniol.

Dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de 35 de minute. Dai la o parte folia şi mai laşi câteva minute să se rumenească uşor pe ambele părţi. Serveşti imediat.

Sursa foto: 123rf

 

Loading...